Κατηγορία διαφόρων παθήσεων

Αρχική » Ενδείξεις Ιατρικού Βελονισμού » Κατηγορία διαφόρων παθήσεων
Αναπνευστικό - Άσθμα

Αυτή  συμπεριλαμβάνει διάφορες παθήσεις και διαταραχές.
Όπως για παράδειγμα, διαταραχές της λειτουργίας εσωτερικών οργάνων, εκσεσημασμένες φλεγμονές, λοιπές έξεις και άλλα.

Αυτές οι ενδείξεις δεν είναι σίγουρα υποδεέστερες. Σ’αυτή την  κατηγορία έχουμε και λίαν ευχαριστημένους και με βεβαιότητα και ευτυχισμένους πρώην ασθενείς.
Για παράδειγμα, πριν πολλές δεκαετίες ένας καλός μαθητής πέμπτης δημοτικού, έκανε πολλές απουσίες με κίνδυνο να χάσει χρονιά. Η αιτία ήταν η παραρινοκολπίτιδα και κυρίως η μετωπιαία κολπίτιδα. Αυτή η κατάσταση εμφανιζόταν με πόνο, λόγω της φλεγμονής και με ζάλη, μπούκωμα και πυρετό. Τα αντιβιοτικά που δοκιμάστηκαν δεν έδωσαν σ‘αυτόν τα καλά αποτελέσματα που είχαν σε άλλους.
Το παιδί αυτό το έσωσε ο ιατρικός βελονισμός. Έτσι με τα χρόνια τελείωσε γυμνάσιο, λύκειο και πολυτεχνείο και είναι σήμερα και παππούς!
Σε άλλες περιπτώσεις εξαιρουμένων των καρκίνων, όπου εμφανίζονται πόνοι στον επιγάστριο χώρο, αλλά και στην ευρύτερη κοιλία, δυσπεψίες, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, τυμπανισμός και αέρια, που δεν υπάκουαν στη φαρμακευτική αγωγή των συναδέλφων,  υπάκουσαν πλήρως στον ιατρικό βελονισμό.
Επίσης αναρίθμητοι πολίτες διέκοψαν για πάντα το κάπνισμα και το αλκοόλ και βελτίωσαν το επίπεδο υγείας τους. Κυρίως έζησαν ή ζουν μία σχετικά ευτυχισμένη και χαρούμενη ζωή.
Άρα ο σωστός βελονισμός από εξειδικευμένους ιατρούς συμβάλει στην επίλυση σωρείας προβλημάτων υγείας.
Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου ωθεί τους ανθρώπους να προστρέξουν για βελονισμό. Εξάλλου ακόμα και πολλοί γιατροί προσέρχονται ως ασθενείς και δίνουν το καλό παράδειγμα!

Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία, λέει το Υπουργείο Υγείας. Στην πραγματικότητα σκοτώνει, αργά αλλά σταθερά. Όταν είναι κανείς είκοσι χρονών, δε σκέφτεται το θάνατο. Όμως από τα 35 μέχρι τα 75 το κάπνισμα θερίζει ζωές. Ρωτήστε όποιον θέλετε, που ξεπέρασε αυτές τις ηλικίες και στέκεται στα πόδια του, αν θέλει να παραδώσει το σώμα του στη γη. Όσοι λοιπόν αποφάσισαν να κόψουν την κακή συνήθεια του καπνίσματος, αλλά δεν μπορούν, ας προστρέξουν για βελονισμό. Από αυτούς οι 75-85 θα το σταματήσουν και μόνο λίγοι θα το συνεχίσουν σε κάθε 100 άτομα που θα προσέλθουν. Με καλή επιτυχία αντιμετωπίζεται και ο αλκοολισμός. Σε εκείνους που θέλουν να κόψουν την κακή έξη, αλλά δεν μπορούν από μόνοι τους, τώρα με το βελονισμό, τα ποσοστά επτυχίας σκαρφαλώνουν στο 95%.

Η παραρινοκολπίτιδα, δηλαδή η ιγμορίτιδα, η μετωπιαία κολπίτιδα κλπ αντιμετωπίζονται με μεγάλη συνήθως επιτυχία. Ιδιαίτερα όταν αποτύχουν τα φάρμακα, τότε δεν υπάρχουν άλλες σωτήριες λύσεις παρά μόνο ο βελονισμός. Απόλυτος ένδειξη βελονισμού υφίσταται σε υποτροπιάζουσα παραρινοκολπίτιδα, και τα αποτελέσματα είναι καλά. Η αλλεργική ρινίτιδα είναι δύσκολη νοσηρή κατάσταση και αρκετές φορές λύνεται το πρόβλημα με το βελονισμό ή τουλάχιστον ελαχιστοποιείται.

Ο βελονισμός είναι επίσης μία ικανοποιητική θεραπευτική μέθοδος για το άσθμα, την πάθηση με τις τρομερά δύσκολες καταστάσεις. Το 82% των ασθενών ανταποκρίνονται στη θεραπεία. Οι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν τη θεραπευτική αγωγή τους. Δεν αναλαμβάνουμε μόνο τους ασθματικούς ασθενείς που έκαναν κατάχρηση κορτιζόνης, και έφτασαν σε σημείο να μπλοκάρουν την ενδογενή παραγωγή κορτιζόνης στα επινεφρίδια. Γιατί όπως και αλλού τονίσαμε, η επιτυχία του βελονισμού οφείλεται στη δυνατότητα να κάνει τον οργανισμό να επαναλειτουργήσει φυσιολογικά, με την παραγωγή, την απέκκριση και την αποικοδόμηση αναγκαίων για τη ζωή φυσικών ουσιών του σώματος, στις απαραίτητες μικροποσότητες. Για παράδειγμα το σημείο Ν3 χρησιμοποιείται για την ενδογενή παραγωγή κορτιζόνης ( σημείο επινεφριδίων ).

Οι δερματικές παθήσεις με ψυχικό υπόστρωμα, όπως η τριχόπτωση, η ψωρίαση, το έκζεμα και άλλα περιλαμβάνονται στις ενδείξεις μας. Και εδώ χρησιμοποιούμε συνδυαστικά και λέιζερ. Τα αποτελέσματα δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι πάντοτε ικανοποιητικά, αλλά αρκετές φορές είναι άριστα. Όμως για να φτάσει κανείς σε άριστα αποτελέσματα, πρέπει να μελετήσει όλες τις παραμέτρους, ψυχογενείς, εργασιακές, τροφικές κτλ. Στην ψωρίαση προτείνουμε παράλληλα και αυστηρή αποτοξινωτική δίαιτα.

Τέλος εδώ θα έπρεπε να αναφέρουμε τις εμβοές των αυτιών, ένα δύσκολο σύμπτωμα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με βελονισμό, λέιζερ και σύγχρονη χορήγηση αγγειορυθμιστικών φαρμακευτικών ουσιών. Όλα αυτά αφού προηγηθεί ΩΡΛ εξέταση.

Σίγουρα αντιμετωπίζουμε περισσότερες παθήσεις από αυτές που εδώ αναφέραμε. Όμως αυτές δίνουν το περίγραμμα. Γενικά εκείνο που πρέπει να αποτυπώσει κανείς στη μνήμη του είναι ότι ο βελονισμός μπήκε στη ζωή μας και δεν αποτελεί ξένο σώμα προς την άλλη ιατρική, αλλά αντίθετα αποτελεί συμφιλιωτική μέθοδο θεραπείας. Λύνει λοιπόν πολλά προβλήματα και μπορεί να συνδυαστεί με φάρμακα ή άλλες θεραπείες απρόσκοπτα, αν βέβαια χρειαστεί.

Άλλωστε στη δύση, ο βελονισμός εφαρμόζεται από γιατρούς της ορθόδοξης ιατρικής, που έχουν ευρύ πνεύμα και ξέρουν να συνεργάζονται με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Τέλος πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι στο βελονισμό προσέρχονται κυρίως συνάνθρωποί μας με δυσεπίλυτα ή άλυτα προβλήματα. Άρα εμείς οι γιατροί εφαρμογής βελονισμού είμαστε λίαν χρήσιμοι για το κοινωνικό σύνολο. Να θυμάστε μετά τη διάγνωση της δυτικής ιατρικής ακολουθεί η θεραπεία, η οποία είναι κυρίως αιτιολογική.

Παθήσεις
 • ΑΣΘΜΑ (ΑΛΛ. Και ΒΡΟΓΧ)
 • ΚΑΠΝΙΣΜΑ
 • ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ
 • ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ
 • ΠΑΡΑΡΙΝΟΚΟΛΠΙΤΙΔΑ
 •  ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΚΗ ΕΝΤΕΡΟΚΟΛΙΤΙΔΑ
 • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
 • ΕΛΚΟΣ ΒΟΛΒΟΥ 12/ΛΟΥ ΚΑΙ  ΣΤΟΜΑΧΟΥ
 • ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
 • ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ
 • ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ
 • ΛΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ
 • ΕΠΙΠΕΦΥΚΙΤΙΔΑ-ΙΡΙΔΙΚΥΚΛ.
 • ΓΛΑΥΚΩΜΑ
Εγνατία 100, 1ος Όροφος
546 23 Θεσσαλονίκη (Γωνία Αγ. Σοφίας)
τηλ: +30 2310 221 150
e-mail: dieta100@otenet.gr
Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Ιατρικό Κέντρο Βελονισμού. All Rights Reserved.
Development by