Σημεία Βελονισμού

Αρχική » Βελονισμός » Σημεία Βελονισμού
Βελονισμός

Κάθε μεσημβρινός έχει συγκεκριμένα σημεία. Έτσι υπάρχουν μεσημβρινοί με λίγα σημεία και άλλοι με πολλά σημεία. Τα κλασικά σημεία κάθε πλευράς του σώματος είναι όσες και οι μέρες του έτους, δηλαδή 365. Όμως τις τελευταίες δεκαετίες με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, ανιχνεύτηκαν και άλλα σημεία κυρίως εκτός μεσημβρινών ή καθαρώς αντανακλαστικά σημεία. Έτσι σήμερα το σύνολο των σημείων βελονισμού του σώματος ανέρχεται περίπου σε περισσότερα από 1500. Βέβαια πολλά από αυτά έχουν δράση παρόμοια με τα υπόλοιπα. Έτσι περιοριζόμαστε στην πράξη σε λίγες εκατοντάδες σημεία.

Η εισαγωγή της βελόνας στα ειδικά αυτά σημεία, έχει στόχο να ελαττώσει το πλεόνασμα ενέργειας ή να αυξήσει την ελλιπή ενέργεια ή τέλος να μετακινήσει την ενέργεια ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού. Γι’ αυτό λέμε, ότι ο βελονισμός οδηγεί τον οργανισμό στο φυσιολογικό επίπεδο, αφού τον βοηθάει να ρυθμίσει την ενέργειά του. Αυτός είναι ο λόγος που μιλάμε για ενεργειακή και φυσική ιατρική, χωρίς παρενέργειες. Είναι η μόνη μέθοδος που δρα καταλυτικά στη μικροκυκλοφορία του οργανισμού, από όπου αρχίζουν οι πύλες της ανταλλαγής της ύλης. Αυτό αποτελεί ένα από τα μυστικά της ζωής, στο παιχνίδι ύλης και ενέργειας (κτιστό σύμπαν).

Αν δεν υπήρχαν οι φυσικοί μηχανισμοί αυτοθεραπείας και ανάπλασης, δεν θα υπήρχαν άνθρωποι στον πλανήτη γη του δικού μας ηλιακού συστήματος σε αυτό το άκρο του σπειροειδή γαλαξία μας.

Όταν λοιπόν μία σωματική λειτουργία διαταράσσεται, τότε ορισμένα δερματικά σημεία του σώματος του πάσχοντος, αλγούν αυτόματα ή μετά από δακτυλική πίεση. Τα σημεία που αλγούν είναι σημεία βελονισμού και βρίσκονται πάνω σε εκείνους τους μεσημβρινούς, οι οποίοι συνδέονται με το όργανο που παρουσιάζει διαταραχή.

Η μέθοδος νέου κρανιοβελονισμού κατά Yamamoto εφαρμόζεται και εδώ στη Θεσσαλονίκη από εμάς. Είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα θεραπείας διαφόρων παθήσεων με τη χρήση συγκεκριμένων και κατάλληλων σημείων (μικροσύστημα κεφαλής). Τα σημεία της μεθόδου Yamamoto φαίνονται αμέσως παραπάνω.

Τα επώδυνα σημεία του δέρματος και σημεία βελονισμού, τα ταύτισε ο νομπελίστας Δρ. MELZACK με τα σημεία «σκανδάλης» της δικής του θεωρίας, αλλά αυτό εμπεριέχει σφάλμα, δηλαδή δεν είναι απόλυτα αληθές. Ένας έμπειρος βελονιστής βρίσκει εύκολα τα σημεία βελονισμού, ενώ ένας άπειρος χρειάζεται τη χρήση ανιχνευτού. Με τους ηλεκτρονικούς ανιχνευτές ανευρίσκονται τα σημεία βελονισμού ή οι ενεργειακοί κόμβοι, από το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους, που είναι η ελάττωση της ηλεκτρικής αντίστασης του δέρματος σε σχέση με το γειτονικό δέρμα.

Ακόμα, είναι πασίγνωστη η δυνατότητα των σημείων βελονισμού να φωτογραφηθούν, με την ειδική απεικόνιση KIRLIAN. Το ζεύγος KIRLIAN, ανακάλυψε το 1939 τη μέθοδο φωτογράφησης της αύρας, του ενεργειακού πεδίου, που φέρει το όνομά τους. Όταν παρεμβληθεί μέσα σε ηλεκτρικό πεδίο μεγάλης συχνότητας ένα ανθρώπινο τμήμα, παρατηρείται γύρω του ένα λαμπερό περίγραμμα, κυρίως ιώδες, το οποίο τρεμοσβήνει. Φωτοστέφανο!

Εγνατία 100, 1ος Όροφος
546 23 Θεσσαλονίκη (Γωνία Αγ. Σοφίας)
τηλ: +30 2310 221 150
e-mail: dieta100@otenet.gr
Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Ιατρικό Κέντρο Βελονισμού. All Rights Reserved.
Development by