Αφύπνιση Εγκεφάλου

Αρχική » Βελονισμός » Αφύπνιση Εγκεφάλου
ΝΕΥΡΟΠΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

Ο βελονισμός μαζί με τα φάρμακα των νευρολόγων και  την κίνηση του σώματος σώζει τον εγκέφαλο

Εμείς που σπουδάσαμε ιατρική τον προηγούμενο αιώνα, μάθαμε στη νευρολογία, πως ο νευρικός ιστός δεν αναπλάσσεται. Από εκείνη την εποχή είχα τις υπόνοιές μου επ’ αυτού. Σκεφθείτε πως δεν θυμάμαι τον τότε καθηγητή στο Α.Π.Θ., αλλά θυμάμαι τον άριστο υφηγητή της νευρολογίας, τον Φέκα (1968) που στο αμφιθέατρο του ΑΧΕΠΑ, μας έκανε να γίνουμε θαυμαστές της νευρολογίας. Αυτή ήταν η ειδικότητα που ήθελα να ακολουθήσω, αλλά η τύχη με οδήγησε στο πανεπιστήμιο F.U. του Βερολίνου, όπου έγινα ακτινολόγος και ακτινοθεραπευτήςογκολόγος.

Ο ιατρικός βελονισμός από το 1975 και αργότερα στην Ελλάδα  από το 1981, με οδήγησε να βλέπω τα περιστατικά από την οπτική γωνία της νευρολογίας. Από τότε έλεγα στους επιστήμονες, αλλά και στους ασθενείς μου τη φράση «Ο εγκέφαλος μαθαίνει και ξεμαθαίνει και για να γίνει αυτό, χρειάζεται να είναι σε ετοιμότητα οι μηχανισμοί νευροπλαστικότητας και έστω μερικής αναγέννησης των νευρώνων». Αλλιώς ο βιοεπεξεργαστής είναι για πέταμα!

Σήμερα έχουν προχωρήσει οι έρευνες των νευροεπιστημόνων και υπάρχουν απόλυτες αποδείξεις της έστω μερικής νευρογένεσης. Είναι ένα θαύμα, όπως θαύμα είναι ο ίδιος ο εγκέφαλός μας. Αυτό το υπέροχο όργανο έχει την ικανότητα να αφυπνίζεται, να ανασυντάσσεται και να επιδιορθώνει βλάβες ή απλές διαταραχές. Όλοι οι ενεργειακοί μεσημβρινοί του σώματος, είτε άμεσα, είτε έμμεσα (συζευγμένοι) διατρέχουν όλο το σώμα και την κεφαλή. Άρα ο ιατρικός βελονισμός έχει σημεία σωματοβελονισμού, από τα οποία με σωστή επιλογή μπορούμε να βοηθήσουμε τις διάφορες εγκεφαλικές λειτουργίες, αλλά και τα διάφορα εγκεφαλικά κέντρα.

Αυτή η δυνατότητα χρησιμοποιήθηκε από εμένα σε σωρεία ασθενών, όσο και αθλητών, ως ψυχολογική βιοαντίδραση και ντοπάρισμα. Αυτή είναι η οδός που ακολούθησα πολλές δεκαετίες τώρα, τόσο σε έξεις (αδυνάτισμα), όσο και σε ντοπάρισμα, π.χ. επί Γκάλη, Γιαννάκη, κτλ. στον ΑΡΗ τη χρυσή εποχή του μπάσκετ. (1987 – 1991).

Με τον σωματοβελονισμό υπεισερχόμαστε στο «ενσύρματο» πληροφοριακό σύστημα του οργανισμού και τη βιοκυβερνητική αγωγιμότητα του νευρικού ιστού, αλλά και «ασύρματα», μέσω της αντανακλαστικής οδού AuricularAcupuncture, YamamotoNewScalpAcupuncture).

Οι παρατηρήσεις μου και η πολύχρονη εμπειρία μου δείχνουν, ότι χωρίς τις αναγεννητικές αντιδράσεις του εγκεφάλου δεν θα είχαμε, ούτε  αυτόματες βελτιώσεις και ούτε ιατρογενούς αιτιολογίας ανακάμψεις και χρονοκαθυστερήσεις.

Άρα χωρίς τη συνεργασία και την έμφυτη ικανότητα και θέληση του εγκεφάλου να μαθαίνει καινούργια πράγματα, δεν θα είχαμε αυτά τα εκπληκτικά αποτελέσματα με τον ιατρικό βελονισμό, όπως τον ορίζει ο γράφων.

Γι’αυτό πέραν του βελονισμού,χαρίζω στους ασθενείς μου που έρχονται για αδυνάτισμα ένα CD, διάρκειας μίας ώρας, με τη φωνή μου και τους λέω να το ακούνε καθημερινά με κλειστά τα μάτια, τουλάχιστον για 120 ημέρες. Στην πραγματικότητα θέλω να καταγράψω στο φλοιό του εγκεφάλου τους, αλλά και σε διάφορα άλλα εγκεφαλικά κέντρα πολλές πληροφορίες για ένα υγιεινό και παντοτινό αδυνάτισμα. Επιζητώ την αφύπνιση του εγκεφάλου τους.

Ο βελονισμός βοηθά τον εγκέφαλο στην παραγωγή νευροορμονών ευτυχίας και αυτές μαζί με την επερχόμενη καλύτερη ροή του αίματος και επομένως και την επιθυμητή οξυγόνωση, αφυπνίζεται και αυτοπροστατεύεται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Έτσι γίνεται εμφανής η νευροπλαστικότητα. Άρα μαζί με τη φαρμακευτική αγωγή πρέπει να εφαρμοστεί καιένας αναγεννητικός βελονισμός.

Είναι γνωστό, πως ένας  εγκέφαλος προχωρημένης ηλικίας φθίνει, ιδιαίτερα όταν ο άνθρωπος προοδευτικά  γίνεται άπραγος, χωρίς στόχους, με καθημερινά σημάδια μελαγχολίας και χωρίς κινητικότητα του σώματος. Οι ενδείξεις αποχαύνωσης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη σμίκρυνση του εγκεφάλου και στην άνοια, ακόμα και χωρίς Alzheimer.

Warm Home, Israel, by Eli Stein

Warm Home, Israel, by Eli Stein

ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ

Είναι εύκολη η απόδειξη των λεγομένων μου, αρκεί να πάμε σε ένα οίκο ευγηρίας. Αν πάρουμε ένα δείγμα 100 ανδρών και γυναικών, μη πασχόντων και ενισχύσουμε το ενδιαφέρον τους για ζωή, για γνώση νέων πραγμάτων, αλλά  και ενδιαφερόντων, λέγοντάς τους να κλείσουν τα μάτια και με τη φαντασία τους (ψυχή τους), να δούνε τους εαυτούς τους 20 χρόνια νεότερους, θα έχουμε αποτελέσματα. Σίγουρα σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν να αφυπνίζονται, θα αλλάξουν συμπεριφορά.

Στην ουσία θα ενεργοποιήσουμε τον εγκέφαλό τους, τις νοητικές και συναισθηματικές λειτουργίες τους και την ενεργειακή ψυχή τους.

Η  επιστημονική ομάδα, θα απαρτίζεται από έναν έμπειρο ιατρό εφαρμογής βελονισμού, από έναν ψυχολόγο (εργασιοθεραπεία, θέατρο, υποστηρικτικός λόγος και ανάθεση υπεύθυνου έργου σε κάθε έναν γέροντα), έναν γυμναστή (χορός, χαλαρή γυμναστική και  ανάλογο προοδευτικό περπάτημα) και μία μασέρ για επιφανειακό, χαλαρό μασάζ, χωρίς μαλάξεις και πόνο. Στην ουσία επιζητούμε την πλήρη επαφή όλης της εσωτερικής επιφάνειας του χεριού (δάκτυλα, παλάμη) με το δέρμα του πάσχοντος. Δηλαδή το χέρι πρέπει να γλιστράει πάνω στο δέρμα του δεχόμενου τη θεραπεία.

Όμως που βασίζεται αυτή η αναστροφή;

Οι απαντήσεις παρακάτω.

Τι είναι νευροπλαστικότητα;

Νευροπλαστικότητα ονομάζουμε την  ικανότητα κυρίως του εγκεφάλου, να αλλάζει την κυτταρική δομή και τη λειτουργία του, καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Γιατί ο βελονισμός είναι αρωγός του εγκεφάλου;

Γιατί είναι εξισορροπιστική μέθοδος ενέργειας. Ο  βελονισμός είναι επίσης ο καλύτερος πληροφοριοδότης του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπου ενεργειακά ταξιδεύουν τα σήματά του επί του  υπάρχοντος συρμού των φωτονίων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για σήματα που ενημερώνουν τον εγκέφαλο. Μιλάμε  για μία ενεργή δραστηριότητα στον μικρόκοσμό μας, που εμείς βέβαια δεν αντιλαμβανόμαστε. Με λίγα λόγια ο βελονισμός υπεισέρχεται, ως «αναβάτης», στο βιοκυβερνητικό σύστημα πληροφόρησης του εγκεφάλου.

Πως αποκαθίσταται μία μερικώς κατεστραμμένη περιοχή του εγκεφάλου;

Η αποκατάσταση επέρχεται με την ανάπλαση των παλαιών ή τη δημιουργία νέων συνάψεων και νευρώνων με εντολή του αφυπνισμένου εγκεφάλου. Για να αφυπνιστεί ο εγκέφαλος χρειάζεται αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία, ψυχοκινητικές διεργασίες και πειστικούς λόγους αναδημιουργίας.Χρειάζεται ψυχικό ντοπάρισμα, στήριξη και ειδικό ιατρικό βελονισμό, που ενισχύει όλες της διεργασίες.

Τι είναι νευρογέννηση;

Νευρογέννηση είναι η διαδικασία γέννησης και περαιτέρω ανάπτυξης νέων νευρικών κυττάρων, δηλαδή νέων νευρώνων. Κάτι που δεν πίστευε η ιατρική επιστήμη μέχρι προσφάτως!

Τι είναι η συναπτική πλαστικότητα;

Η πληροφορία και η ηλεκτρική αγωγιμότητα του νευρικού ιστού μεταφέρεται από ένα μακρύ νευρικό κύτταρο στο επόμενο με συναπτικό σύστημα (συνάψεις). Αυτός ο ενεργειακός ενναλλάκτης βρίσκεται στο σημείο επαφής, δυο γειτονικών νευρικών κυττάρων.

Τι είναι οι συνάψεις

Με τον όρο συνάψεις ονομάζουμε το δομικό τμήμα της ένωσης των νευρώνων μεταξύ τους, ώστε να αποτελούν με άπειρα νευρικά κύτταρα και αντίστοιχες συνάψεις μία φωτεινή λεωφόρο ροής μηνυμάτων, στον μικρόκοσμο. Αυτές οι νευρικές οδοί είναι φωτεινές, γιατί τα μικροσκοπικά οχήματα (σήματα) είναι φωτόνια, που προέρχονται από μετάλλαξη ηλεκτρονίων, τα οποία με τη σειρά τους εγκατέλειψαν τα άτομα της ύλης. Είτε στο μικρόκοσμο, είτε στο μακρόκοσμο και είτε στο σύμπαν, όλα είναι ενέργεια και φως. Εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε, γιατί βλέπουμε τον κόσμο μόνο, μέσα από ένα μικρό τμήμα του οπτικού φάσματος, δηλαδή μεταξύ 400 και 800nm. Αυτό είναι το μήκος κύματος που μας χαρίσθηκε!

Γιατί είναι σημαντικός ο εγκέφαλος;

Γιατί η ζωή του ανθρώπου εξαρτάται από την καλή λειτουργία διαφόρων κέντρων αυτού. Κάθε λειτουργία του σώματος έχει ένα κέντρο ελέγχου στον εγκέφαλο. Για παράδειγμα υπάρχει κέντρο όρασης, ακοής, γεύσης,  όσφρησης,  ομιλίας,  βαδίσματος,  μνήμης,  μάθησης,   συναισθηματικών λειτουργιών, κτλ.

Πόσα δισεκατομμύρια εγκεφαλικά κύτταρα διαθέτει ο νοήμων άνθρωπος;

Η απάντηση είναι πως προικίζεται ο άνθρωπος κατά τη γέννησή του από 100 δισεκατομμύρια νευρώνες (κύτταρα), τα οποία είναι επιμήκη, για να μεταφέρουν τα μηνύματα.

 

Τι πιστεύει ο Ηλίας Κωνσταντινίδης;

Προσωπικά είμαι της θεωρίας των συμπαντικών αντιγράφων. Είμαστε κατ’ εικόνα και ομοίωση του Δημιουργού και η δημιουργία συνεχίζεται αδιάλειπτα. Ο άνθρωπος που εμείς γνωρίζουμε έχει συγκεκριμένο όγκο, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει παρά μόνο τον όγκο ενός κόκκου άμμου, όταν υπερσυμπιεσθεί και εξαλειφθούν όλα τα κενά της ύλης, μεταξύ πυρήνων και τροχιών ηλεκτρονίων των ατόμων της ύλης. Τα εγκεφαλικά  κύτταρά μαςείναι τόσα, όσοι είναι  οι αστέρες και όχι οι δορυφόροι ενός μεσαίου γαλαξία.

Σημείωση

Θα μπορούσα να γράψω πολλά για το Θείο Δώρο (εγκέφαλος), όμως αυτά δεν ενδιαφέρουν παρά μόνο λίγους. Εκείνο που πρέπει να μείνει στη μνήμη όμως όλων είναι, ότι ο βελονισμός βελτιώνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες, την αναγέννηση και την οξυγόνωση του βιοεπεξεργαστή μας και συμβάλει τα μέγιστα στη θεραπεία οργάνων και ιστών του σώματος. Όλα αυτά εξαρτώνται από τις εντολές ίασης του εγκεφάλου, ως εποπτικό κέντρο του οργανισμού μας. Στοχασθείτε κυρίως με κλειστά τα μάτια, σε χρόνο και τόπο απόλυτης ησυχίας και θα με δικαιώσετε, γιατί η φωτεινή αλήθεια θα έλθει μπροστά σας. Είναι η μοναδική οδός της λογικής διεργασίας και αυταπόδειξης. Βάλτε την πράξη του ιατρικού βελονισμού στη ζωή σας, ως πρόληψη και θεραπεία παθήσεων, τόσο για εσάς, όσο και για τα πιο αγαπημένα σας πρόσωπα και δεν θα το μετανιώσετε.

Εγνατία 100, 1ος Όροφος
546 23 Θεσσαλονίκη (Γωνία Αγ. Σοφίας)
τηλ: +30 2310 221 150
e-mail: dieta100@otenet.gr
Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Ιατρικό Κέντρο Βελονισμού. All Rights Reserved.
Development by