Αξιολογήσεις

Ο διεθνούς φήμης -μέσα από βραβεύσεις σε συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες- διακεκριμένος ιατρός-βελονιστής Ηλίας Κωνσταντινίδης ανήκει στην κατηγορία επιστημόνων, που η σύσταση του ονόματος του αποτελεί μόνο ελπίδα ομορφιάς και θεραπείας για τους ασθενείς που θα τον εμπιστευτούν.
Συναντηθήκαμε, μετά από σύσταση της κορυφαίας δημοσιογράφου και τηλεπαρουσιάστριας Βίκυς Χατζηβασιλείου. Εργαζόμουν ως τηλεπαρουσιαστής και δημοσιογράφος στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100 και αργότερα στην ΕΡΤ3. Η διατήρηση ενός κομψού και υγειούς σώματος, ταυτόχρονα με την υγεία και την ευεξία, ήταν το επιδιωκόμενο. Από την πρώτη στιγμή εμπιστεύτηκα την εφαρμογή των θεραπειών του. Με συγκλονιστικά αποτελέσματα τόσο στην διατήρηση του ιδανικού βάρους σώματος, στην άμεση απώλεια για τέλειο αποτέλεσμα και το σημαντικότερο μια άριστη γράμμωση. Μέσα σε ένα μήνα, ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα θεραπειών του Ηλία Κωνσταντινίδη, έχεις την αίσθηση ότι βγαίνεις μετά από αισθητική επέμβαση. Αλλάζει η ζωή σου! Μετά από συστάσεις μου, τον εμπιστεύτηκαν δεκάδες περσόνες από τον χώρο της τηλεόρασης αλλά και της καλλιτεχνικής σκηνής. Θα αναφερθώ σε ένα από τους πολλούς, στον αγαπημένο του φίλο Τάκη Ζαχαράτο. Δική μου σύσταση!

Με αγάπη και εκτίμηση
Γιάννης Αρμουτίδης
Δημοσιογράφος-Τηλεπαρουσιαστής & Φυσικοθεραπευτής
Με τον ιατρό Ηλία Κωνσταντινίδη με συνδέει μία μακροχρόνια φιλία. Από την πρώτη στιγμή διέβλεψα στο πρόσωπό του τον εξαίρετο επιστήμονα και άνθρωπο. Έναν άνθρωπο με επαρκέστατη κατάρτιση στο ιατρικό αντικείμενο που υπηρετεί. Είχα την στήριξή του στον τομέα του Ιατρικού Βελονισμού και ήταν αναμφίβολα αποτελεσματικός. Το προσωπικό του, οι συνεργάτες του γενικά και ιδιαίτερα ο ίδιος έχουν την απαιτούμενη συνέπεια και εμπειρία με αποτέλεσμα από την πρώτη στιγμή να κερδίζουν όποιον τους εμπιστεύεται. Του εύχομαι υγεία για να συνεχίσει το λειτούργημά του, όπως πράττει εδώ και πολλά χρόνια. Είναι πολύτιμος.
Δρ. Βασίλειος Πάππας
Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Θυμάμαι πως έκλεισα στον κύριο Κωνσταντινίδη ένα εντελώς δωρεάν ραντεβού για να εκθέσω τα προβλήματά μου και να ενημερωθώ. Ο γιατρός πήρε ιστορικό και αφού με εξέτασε, μου εξήγησε λεπτομερώς, πως θα δράσει για να με βοηθήσει. Είδε πρωτύτερα και τις ακτινογραφίες μου και τις μαγνητικές μου.
Είχα δύο προβλήματα, το αυχενικό σύνδρομο που όλοι μου έλεγαν, πως θα το πάρω μαζί μου για πάντα και τα υπερβολικά κιλά μου.
Σας λέω ευθαρσώς, πως έλυσα και τα δύο προβλήματά μου.
Τόσο ο γιατρός, όσο και το προσωπικό του, μου φέρθηκαν άψογα και ήταν απόλυτα ευγενείς με εμένα. Ο γιατρός είναι αξεπέραστος και άκουσα και από άλλους να το λένε με ενθουσιασμό. Έλεγαν και αυτοί, ότι έμειναν ευχαριστημένοι.
Μανώλης Καζαντζίδης
Διοικητικός υπάλληλος Θεαγενείου, νυν συνταξιούχος
Είμαι η Μαίρη Ιωαννίδου, αδελφή του Γιάννη, που μας άφησε πρόσφατα.
Τι να πω για τον Ηλία, ότι ο αδελφός μου τον είχε εικόνισμα, και το έλεγε σε όλους τους δημοσιογράφους;
Όχι μόνο έκανα βελονισμό πολλές φορές, μέσα σε δεκαετίες στον Κωνσταντινίδη, αλλά και είδα ανθρώπους πολλούς, να τον ξεχωρίζουν με τα λόγια τους. Πρόκειται για περίπτωση ανθρώπου, που συνδυάζει επιστήμη, ταλέντο και χαρακτήρα στον υπέρτατο βαθμό. Επίσης έχει ένα χάρισμα, να συμβουλεύει τους ανθρώπους και αυτό το έκανε πάντοτε, ακόμα και σε εκείνους, που κατείχαν και κατέχουν υψηλές θέσεις στην κοινωνία μας.
Μαίρη Ιωαννίδου
Θεσσαλονίκη
Επί 30 έτη με παρακολουθεί ο γιατρός Ηλίας Κωνσταντινίδης στο ιατρείο του, τόσο για τα μυοσκελετικά μου, όσο και για τον έλεγχο του βάρους μου. Επίσης τον ευγνωμονώ για τη βοήθεια που μου προσέφερε, για πολλά άλλα προβλήματα υγείας αυτά τα χρόνια. Βέβαια ήμουνα εκεί κατά ώσεις. Να τον έχει καλά ο θεός και να συνεχίσει να προσφέρει στον ευρύτερο κύκλο των ασθενών του. Του οφείλω την καλή υγεία μου και την ωραία εικόνα που βλέπω στον καθρέπτη μου, ως Πολυχρόνης, λίγο πριν αγγίξω τα 80 έτη μου! Τόσο άξιοι και χρήσιμοι άνθρωποι, δεν βρίσκονται στον δρόμο σου κάθε ημέρα.
Πόλυς Κωνσταντινίδης
Τοπογράφος- Εργολάβος
Η περίπτωσή μου ήταν πραγματικά πολύπλοκη και απελπιστική. Υπέφερα από μυοσκελετικά προβλήματα, αυχενικό, πόνους στη μέση, τα γόνατα και τις αρθρώσεις. Επίσης είχα πρόπτωση ουροδόχου κύστης λόγω δύσκολης γέννας. Ακόμη, με ταλαιπωρούσε ένα έκζεμα στο πρόσωπο το οποίο εκδηλώθηκε με έντονη φαγούρα και κοκκινίλα. Εξαιτίας όλων αυτών των προβλημάτων και του έντονου πόνου είχα αϋπνίες τα βράδια . Η ψυχολογία μου είχε πάρει τον κατήφορο, σε σημείο να βγάλω αυτοάνοση ασθένεια από την μεγάλη μου στεναχώρια. Η διάγνωση έδειξε περιφερική σπονδυλαρθρίτιδα καθώς και ινομυαλγία λόγω ψυχοσωματικών προβλημάτων. Πριν μάθω για τον βελονισμό έτρεχα σε πολλούς γιατρούς πολλών ειδικοτήτων, όμως δεν έβρισκα γιατρειά καθώς όλες οι θεραπείες ήταν προσωρινές και επιπλέον έπαιρνα κι ένα σωρό δυνατά φάρμακα που αντί να με κάνουν καλά, ένιωθα χειρότερα. Ώσπου μια μέρα είδα στο διαδίκτυο, εντελώς τυχαία, ένα βίντεο σχετικά με τον βελονισμό κι έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω κι εγώ ως τελική λύση στα προβλήματα υγείας μου εφόσον οι άλλες θεραπείες δεν είχαν μόνιμο αποτέλεσμα. Έτσι, βρήκα στο ίντερνετ τον Κο Κωνσταντινίδη Ηλία ο οποίος με θεράπευσε πραγματικά!! Χάρη στον βελονισμό και τις θεραπείες που μου έκανε (βεντούζες, λέιζερ, κτλ) βρήκα γιατρειά, όλοι οι πόνοι έφυγαν και όλα τα προβλήματα που με ταλαιπωρούσαν τόσο καιρό. Κατάφερε να κοιμίσει το αυτοάνοσο νόσημα και το πιο σημαντικό: δεν παίρνω πλέον κανένα φάρμακο και τα αποτελέσματα είναι μόνιμα!! Η ψυχολογία μου έχει αλλάξει προς το καλύτερο και πλέον βλέπω θετικά τη ζωή!
Ο γιατρός αλλά και το προσωπικό είναι φιλικό και πολύ εξυπηρετικό, πάντα με το χαμόγελο. Που και που πηγαίνω και κάνω μια συντήρηση.
Συνιστώ στον κόσμο να κάνει βελονισμό γιατί είναι ο, τι καλύτερο και βλέπεις πραγματικά μόνιμο αποτέλεσμα!
Αξίζει να το δοκιμάσετε!!
Ι. Βερόνικα
Θεσσαλονίκη
Ο Ηλίας Κωνσταντινίδης είναι ο πρώτος διδάξας τον ιατρικό βελονισμό και είναι εκείνος που καθιέρωσε στην ελληνική γλώσσα την επιστημονική ορολογία του βελονισμού. Αυτό έγινε το 1986, με την έκδοση του πρώτου βιβλίου βελονισμού στην Ελλάδα, ειδικά για γιατρούς.
Τον γνώρισα κατά τη “χρυσή εποχή” μπάσκετ του Άρη (επί Γκάλη, Γιαννάκη, Ιωαννίδη) οπότε έκανε βελονισμούς στους παίκτες πριν από τους αγώνες και τον φιλοξένησα σε τηλεοπτική εκπομπή μου, κατά την οποία είχε παρουσιάσει τη... φιλοσοφία του βελονισμού και τις θεραπείες που παρέχει.
Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι -επί δεκαετίες- συνεχίζει να μεταλαμπαδεύει με το ίδιο… πάθος, τις επιστημονικές του γνώσεις για το βελονισμό σε γιατρούς και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ασθενείς στο ιατρείο του.
Νίκος Γιώτης
Δημοσιογράφος Fm 104,9
Το ιατρείο του κ. Κωνσταντινίδη το επισκέφθηκα για πρώτη φορά το 2011 με φοβερούς πόνους στους ώμους. Μετά από δύο συνεδρίες οι πόνοι έφυγαν και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας δεν με ενόχλησαν ποτέ ξανά. Το 2016 τον επισκέφτηκα ξανά για πρόβλημα στα γόνατα και στη μέση. Με το τέλος της θεραπείας αισθάνομαι πλέον πολύ καλά. Ο. Dr Κωνσταντινίδης με σπουδές στη Γερμανία είναι πάντοτε ειλικρινής και ευγενικός όπως και οι βοηθοί του. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Παύλος Σμύρης
Καθηγητής ΑΠΘ
Είμαι εργαζόμενος, σχετικά νέος άνθρωπος και πάσχω από σοβαρή αλλεργική ρινίτιδα.
Αφού δοκίμασα ό,τι φάρμακο και σπρέυ υπάρχει και πέρασα χωρίς υπερβολή από δεκάδες ιατρεία και πολλά νοσοκομεία, έφτασα με μικρό καλάθι ελπίδων είναι η αλήθεια, στην Εγνατία 100.
Είναι απορίας άξιον, πως οι βελόνες μίας χρήσεως που ανοίγει μπροστά σου, κάνουν αυτό το θαύμα.
Με την βύθιση των πρώτων βελονών αισθάνθηκα ανακούφιση. Κατάλαβα πως θα με κάνει καλά, γιατί αυτός ξέρει τη δουλειά του, και εγώ βρήκα τη λύση στο πρόβλημά μου.
Δεν είναι τυχαίος. Στην πράξη φαίνεται ο ειδικός, νομίζω πως αποτελεί από μόνος του μία ειδική κατηγορία. Σίγουρα σε όλη τη χώρα μας υπάρχουν ιατροί σε όλους τους κλάδους, που ξεχωρίζουν, αλλά πάντοτε δεν έχεις την τύχη να τους ανακαλύψεις. Εγώ ανακάλυψα τον Ηλία Κωνσταντινίδη, που έλυσε το πρόβλημά μου.
Κώστας Μ.
Θεσσαλονίκη
Ναι είμαι γυναίκα αλκοολική, πλησιάζω τα εξήντα. Ναι έκοψα το κάπνισμα σχετικά εύκολα, κάτι που δεν πίστευα.
Όμως το αλκοόλ έγινε βουνό απροσπέλαστο.
Τι νομίζετε, ότι έπινα; Ναι έπινα καθημερινά τσίπουρο! Απίστευτο σε εσάς, η καθημερινή αλήθεια για εμένα. Καταλαβαίνετε τι θα πει εθισμός; Μία αδηφάγος και παράλογη επιθυμία, μία νοσηρή εμμονή, μία καταστροφική οδός που θέλεις να διαβείς, ναι το τσίπουρο τότε πίστευα πως με λυτρώνει.
Αυτό το τέρας των παράλογων νοητικών επιθυμιών, που μου είχε κατακτήσει, ως απόρθητο φρούριο, κατέρρευσε μπροστά στις δυνατότητες αυτού του μεγάλου ανθρώπου με το μικρό, αλλά ρωμαλέο δέρας, που λέγεται Ηλίας Κωνσταντινίδης. Ο τρόπος που τοποθετεί τις βελόνες, το σίγουρο χέρι του, η βαθυστόχαστη ματιά του και ο συντονισμός όλων αυτών, επιφέρουν ισορροπία ψυχής και σώματος. Δεν ξέρω πως, όμως όλα αυτά με χαλάρωσαν , με γέμισαν αυτοπεποίθηση, πίστεψα στον εαυτό μου και έσβησα τις καταναγκαστικές καταγραφές. Νιώθω ελεύθερη και ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία.
Πολυξένη Μ.
Θεσσαλονίκη
Έχω τετραπληκικό παιδί, 40 χρόνων.
Σχεδόν κάθε ημέρα έρχεται στο σπίτι μας κινησιοθεραπευτής. Στο
παρελθόν ερχόταν για να περάσει μόνιμο καθετήρα και ουρολόγος.
Ο πάτερ Ιωάννης από το ανδρικό μοναστήρι στο Πανόραμα, που
ασχολείται με την ομοιοπαθητική, μας μίλησε και για βελονισμό.
Έτσι πριν μερικά χρόνια πήγαμε στον κύριο Κωνσταντινίδη, μετά ήρθε ο
κορωνοϊός και σταματήσαμε, τώρα πηγαίνουμε ξανά αραιά.
Ο γιατρός μας πέτυχε τότε στην αρχή να φύγει σε δύο μήνες η
ακράτεια και φυσικά βγήκε ο μόνιμος καθετήρας χρόνια τώρα.
Υπήρξε και πρόοδος στα άκρα, αισθάνεται τα άνω άκρα ο γιος μας και
τα κάτω μέχρι λίγο πιο πάνω από τα γόνατα.
Η ποιότητα ζωής του παιδιού μας βελτιώθηκε.
Ο Ηλίας Κωνσταντινίδης είναι ένας μαχητής της ιατρικής, δε τα βάζει
κάτω και ο άνδρας μου και εγώ διαπιστώσαμε, ότι ο άνθρωπος αυτός
είναι μία τεράστια βιβλιοθήκη γνώσεων. Αυτή είναι η αλήθεια.
Δ. Χ.
Θεσσαλονίκη
Λόγω μυελοπάθειας ήμουνα έτοιμη για πανάκριβη επέμβαση και με τον
φόβο σε περίπτωση αποτυχίας, να έχω και μη αναστρέψιμα
προβλήματα.
Τελικά πείσθηκα να υποβληθώ σε ιατρικό βελονισμό. Φυσικά είμαι
καλά και αρκετά αμελής, αφού δεν πάω για αραιές αναμνηστικές
θεραπείες.
Συστήνω ανεπιφύλακτα, τον ιατρό και τους συνεργάτες του. Δίνει
λύσεις στα προβλήματα, δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να
δυσαρεστηθεί, είμαι σίγουρη ότι θα φύγει ενθουσιασμένος. Πρόκειται
για επιστήμονα με χρυσά χέρια.
Σοφία Α.
Θεσσαλονίκη
Τρελαίνομαι, αν έχω λίγα περιττά κιλά πάνω μου. Είμαι γιαγιά, αλλά προσέχω την εμφάνισή μου και την υγεία μου. Δοκίμασα στην περιοχή μου διάφορες μεθόδους και τον βελονισμό. Τελικά δεν έμεινα ικανοποιημένη. Κατέληξα στον Κωνσταντινίδη, τον οποίο δεν τον αλλάζω με τίποτα, κόλλησα!
Θα μου πείτε και η απόσταση; Παίρνω πρωί- πρωί το λεωφορείο και επιστρέφω την ίδια ημέρα, άλλωστε τα λεωφορεία τώρα είναι άνετα. Το όφελος μετράει. Όταν έχω πρόβλημα κατεβαίνω Θεσσαλονίκη. Κάνω βελονισμό, ηλεκτροβελονισμό, λιπομέτρηση και παίρνω διαιτολογικές συμβουλές από το ευγενικό διαιτολογικό προσωπικό. Τι άλλο θέλω;
Μυρσίνη Τ.
Ξάνθη
Σηκώθηκα ένα πρωί από το κρεβάτι μου και είδα στον καθρέπτη έναν άλλον άνθρωπο.
Είχε στραβώσει το στόμα μου και το ένα μάτι δεν έκλινε. Τρομοκρατήθηκα, πήγα στο νοσοκομείο και στη συνέχεια σε πολλούς νευρολόγους. Μου έδωσαν κορτιζόνη. Πέρασαν δύο εβδομάδες και συνέχιζα να είμαι στραβός. Ντρεπόμουνα να κυκλοφορήσω!
Είμαι επιχειρηματίας και κατασκευαστής ανοξείδωτων μεγάλων δοχείων.
Η οικογένεια μου από δεκαετίες πήγαινε στον θαυματουργό Κωνσταντινίδη για βελονισμό για διάφορες αιτίες. Τον τηλεφώνησα και τον ρώτησα, εάν μέσα στις ενδείξεις του βελονισμού είναι και η πάρεση προσωπικού νεύρου και με απάντησε καταφατικά. Έτρεξα αμέσως και τον παρακάλεσα να με δεχθεί.
Απίστευτο σε λίγο καιρό επανήλθε το πρόσωπό μου και το μάτι μου. Τι
να πω γι’ αυτόν τον σπεσιαλίστα του είδους του; Είναι προικισμένος ως άνθρωπος και ως επιστήμων.
Θανάσης Σ.
Θεσσαλονίκη
Πριν 25 χρόνια ήμουνα ένας απελπισμένος άνθρωπος. Μου βρήκαν οι γιατροί πέντε κήλες στη σπονδυλική στήλη! Άλλοι ορθοπαιδικοί και νευροχειρουργοί μου έλεγαν για σπονδυλοδεσία και άλλοι μου έλεγαν «μην κάνεις επέμβαση, θα χειροτερεύσεις» όλοι έλεγαν «δεν μπορείς πλέον να δουλέψεις, θα σου βγάλουμε πρόωρη σύνταξη»!
Από τη δουλειά στην κλωστοϋφαντουργία είχαν πάει αρκετοί στον κύριο Κωνσταντινίδη.
Τους ρώτησα για τον βελονισμό και οι ιατροί μου είπαν «τι θα σου κάνει» «αφού έχεις σύνδρομο στενού σωλήνα»
Όταν αποφάσισα να το ρισκάρω και να πάω στον Ηλία Κωνσταντινίδη ήμουνα ένα παραμελημένο περιστατικό. Ήμουνα σε άθλια κατάσταση.
Ήδη από τον πρώτο μήνα ένιωσα καλύτερα.
Από τον τρίτο μήνα επέστρεψα στον εργασία μου και μέσα σε οκτώ μήνες το πρόβλημα λύθηκε.
Ο γιατρός μου εξήγησε, πως πέτυχε «Φυσική Αποσυμπίεση των ριζών των νεύρων». Από τότε είμαι καλά. Με τα χρόνια πήρα πλήρη σύνταξη και δοξάζω τον Θεό.
Αθανάσιος Α.
Νάουσα
Πριν χρόνια πρωτοπήγα στον Ηλία για τη νευραλγία τριδύμου που έκανε τη ζωή μου κόλαση.
Κάποια στιγμή βρέθηκα με τον άνδρα μου στην Κρήτη και μου έπιασε μια κρίση νευραλγίας τριδύμου.
Πήρα τον γιατρό μου στο τηλέφωνο και αυτός ψύχραιμα μου είπε ποια σημεία να πατήσω. Το κόλπο έπιασε. Συνέχισα γυρίζοντας τις θεραπείες στον Κωνσταντινίδη και έκτοτε είμαι καλά. Δεν έχω ούτε πόνους, ούτε παίρνω εκείνα τα ισχυρά φάρμακα., που παλιά έπαιρνα.
Ο Ηλίας είναι άπιαστος και στο αδυνάτισμα και μαέστρος στα ψυχικά νοσήματα. Γι’ αυτά πηγαίνω κατά καιρούς στο ιατρείο του.
Είμαι ευχαριστημένη και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ιατρό. Α! να πω, πως πιάστηκα στο παρελθόν κορόιδο από ινστιτούτα, που μου έφαγαν πολλά λεπτά, ενώ στον Ηλία η σχέση χρήματος προς αποτελεσματικότητα, γέρνει προς την αποτελεσματική θεραπεία.
Εύα Π.
Θεσσαλονίκη
Είμαι από την Κατερίνη και γνώριζα, ότι από τη γειτονιά μου, πολλοί είχαν επισκεφτεί το ιατρικό κέντρο του Κωνσταντινίδη.
Έτσι αποφάσισα και εγώ να πάω εκεί με τη φίλη μου Βάσω Κ, το 2006, Από τότε, όταν έχω προβλήματα, εκεί πηγαίνω. Γιατί αυτός ο ιατρός ξεχωρίζει, σου εμπνέει εμπιστοσύνη και είναι αποτελεσματικός.
Κάποια στιγμή είπα να δοκιμάσω και στην πόλη μου, αλλά απογοητεύτηκα και από τους πέντε που δοκίμασα. Σαν τον Ηλία Κωνσταντινίδη δεν έχει!
Όποιος-όποια με αμφισβητήσει, δεν έχει παρά να μου τηλεφωνήσει. Ο επιστήμονας αυτός, ο τόσο φιλοσοφημένος και γνώστης του αντικειμένου του, δίνει τα πάντα για να είναι οι θεραπείες του αποτελεσματικές.
Απορίας άξιον είναι, πως δρα ως νέος, ενώ έχει ηλικία τέτοια, που άλλοι κάθονται στο σπίτι τους από χρόνια!
Φανή Τ.
Κατερίνη
Για τον νεαρό ιατρό Κωνσταντινίδη, άκουγα πριν τη θητεία του, ως ιατρό του Άρη. Το όνομά του κυκλοφορούσε στον χώρο.
Αφού προηγήθηκαν πολλοί από το περιβάλλον μου, ανώνυμοι και επώνυμοι, αποφάσισα να πάω και εγώ για προβλήματα σπονδυλικής στήλης, κατά βάση δυσεπίλυτα και άλυτα.
Εγώ, ως παλιά καραβάνα δημοσιογραφίας, που είδα απέναντί μου, να «γονατίζουν» οι μεγαλύτεροι πολιτικοί των Αθηνών, είδα ένα ιατρό να με κοιτάει κατάματα και να μου λέει πως θα εξαντλήσει τη μεθοδολογία του για να μου κάνει καλά. Ένιωσα αμήχανα και αποφάσισα να αφεθώ στα χέρια του, γιατί μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη.
Ο άνθρωπος αυτός έχει εσωτερική δύναμη και γνώση και μου έλυσε τα προβλήματά μου.
Μέσα μου είπα, αν αυτός ο ιατρός με μέλλον συνεχίσει έτσι και τις επόμενες δεκαετίες, πολλοί θα κλαίνε, όταν θα φύγει από τον κόσμο.
Μπροστά του τηλεφώνησα στον νεαρό δημοσιογράφο μου, Γιώργο Τραπεζανίδη και του έδωσα εντολή να γράψει ένα άρθρο γι’ ‘αυτόν τον εκπληκτικό άνθρωπο και επιστήμονα, με τις απέραντες δυνατότητες.
Το άρθρο αυτό αφορούσε τη θητεία του στον Άρη.
Κ. Δ.
Θεσσαλονίκη
Στο μεγάλο λογιστικό γραφείο που δουλεύω περισσότερα από 20 χρόνια, άκουσα για τον Ηλία Κωνσταντινίδη.
Πήγα με επιφύλαξη στο μεγάλο, καλώς εξοπλισμένο κέντρο βελονισμού και εξεπλάγην από την ευγενική συμπεριφορά, από το άνετο κλίμα και τη ζεστασιά του προσωπικού και του ιδίου. Ο άνθρωπος αυτός, ενώ κατέκτησε κορυφές, δεν καβάλησε κανένα καλάμι και είναι συγχρόνως ταπεινός και δυναμικός, όπως και εξαιρετικά ισχυρός ψυχικά και από μέσα του αναβλύζει ένα φως, που διαχέεται γύρω του. Έτσι το βλέπω εγώ.
Εδώ και δεκαπέντε χρόνια ζυγίζω μόνο 60 κιλά, ενώ ήμουν 100!
Αυτά τα 40 κιλά τα έχασα μέσα σε πέντε μήνες και έκτοτε δεν έχω πρόβλημα παχυσαρκίας.
Είμαι άλλος άνθρωπος, όπως το λέει και το ξαναλέει, το αφεντικό μου ο Δημήτρης.
Στον Ηλία, τον ιατρό μου πηγαίνω κάπου κάπου για άλλους λόγους, όπως για παράδειγμα για ψυχολογική εξισορρόπηση, γιατί ο πρώτος διδάξας τον βελονισμό, είναι άριστος σε όλους τους κλάδους του βελονισμού.
Μ. Κ.
Θεσσαλονίκη
Είμαι άνθρωπος που σχεδόν ποτέ δεν αφήνω άλλους να πάρουν αποφάσεις για μένα, χρειάζομαι να τσεκάρω τα πάντα. Ο κ. Κωνσταντινίδης είναι ο μοναδικός άνθρωπος που εμπιστεύομαι στον τομέα του, με κλειστά τα μάτια. Εξαιρετικός επιστήμονας, επαγγελματίας, με γνώση και μεγάλη εμπειρία, εντιμότητα και ευθύτητα. Αξιοπρεπής και προσεγμένος χώρος, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες βελονισμου. Έχω χάσει ήδη 35κιλά και συνεχίζω την προσπάθεια. Ο συνδυασμός του πολύπειρου ιατρού και της εξειδικευμένης διαιτολόγου επέφερε άμεσα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστώ απο καρδιάς.
Ν.Π.
Θεσσαλονίκη
Από χρόνια έπασχα από νευραλγία τριδύμου. Ο επαναλαμβανόμενος οξύς πόνος μου θέριζε την ψυχή μου. Ήταν τόσο ισχυρή η εισβολή του πόνου, που νόμιζα, πως δε θα αντέξει η καρδιά μου, λόγω ηλικίας.
Εκείνη την εποχή ο γιός μου Ιωάννης ήταν ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας και η κόρη μου εργάζεται ακόμα στο Διαβαλκανικό Ιδιωτικό Νοσοκομείο.
Επισκεφτήκαμε τον άριστο ιατρό και γνώστη τη πάθησής μου και μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε, αυτός ο άγιος άνθρωπος, να μου δώσει καινούργια ζωή.
Τα λόγια δεν μπορούν να αποδώσουν, αυτό που αισθάνομαι. Παρακαλώ τον Θεό, να τον έχει καλά, για να σώζει ανθρώπους.
Δεν είδα στη ζωή μου πολλούς, τόσο χρήσιμους στον κλάδο τους. Αυτό συζητάμε με ένα φίλο μου, παλαίμαχο γιατρό, που κάθε μέρα περπατάμε μαζί και φιλοσοφούμε.
Κ. Π.
Πλατανότοπος Καβάλας
Τον Ηλία Κωνσταντινίδη τον γνωρίζω από τότε που σπουδάζαμε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, δηλαδή από τα νιάτα μου.
Πριν μερικά χρόνια παρουσίασα νευραλγία τριδύμου, που δε γινόταν καλά με τίποτε ό,τι και να δοκίμασα.
Τότε ο κουνιάδος μου που είναι καρδιολόγος στην Αθήνα, μου πρότεινε τη λύση του βελονισμού. Επειδή όμως ο Η.Κ. δεν έχει ιατρείο στην Αθήνα, μου έκανε βελονισμούς παρουσία πολλών γιατρών, στα σεμινάρια ιατρικού βελονισμού. Οι απελπιστικοί πόνοι για πρώτη φορά υποχώρησαν και τώρα σπάνια ανεβαίνω στην Αθήνα, στα σεμινάρια και ο Ηλίας μου κάνει ένα βελονισμό συντήρησης. Όσο ζω θα ευγνωμονώ τον πολύπειρο ιατρό και κυρίως άνθρωπο Ηλία Κωνσταντινίδη.
Χριστίνα Λ.
Ναύπλιο
Ήμουνα επαγγελματίας της υγείας. Υπέφερα από καθημερινούς κεφαλόπονους με κυρίαρχη μορφή την ινιακή νευραλγία αριστερά. Η βασανιστική αυτή κατάσταση με οδηγούσε στα νοσοκομεία. Τελικά αποφασίσαμε να κάνω κάθε φορά μία ένεση, που κάπως με ανακούφιζε. Τις πιο πολλές φορές μου έκανε την ένεση η παιδίατρος δίπλα μου που μάλιστα τις νοίκιαζα το γραφείο της. Αυτά γινόταν πριν 40 χρόνια. Σας λέω, ότι από τότε που μου έκανε τις θεραπείες ο Ηλίας Κωνσταντινίδης, ξέχασα για πάντα το πρόβλημα και τώρα γηράσκω επιτυχώς.
Ο Η.Κ. από τότε είναι φίλος μου, ανταλλάσσουμε επισκέψεις και όταν δεν μπορούμε τηλεφωνιόμαστε. Πρόκειται για ατόφιο χρυσάφι, για έναν χρήσιμο άνθρωπο με θεραπευτική δεινότητα. Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε τυχεροί που τον γνωρίσαμε.
Ν. Π.
Κουφάλια
Είμαι μηχανικός, 56 ετών και ζω για το τέννις. Όμως κατά κακή μου τύχη ανέπτυξα επικονδυλίτιδα. Έκανε όλες τις ορθοπεδικές θεραπείες και ενώ άλλοι φίλοι μου, έγιναν καλά με τα φάρμακα, εμένα δεν μπόρεσαν να με θεραπεύσουν. Γιατροί με συνέστησαν να δοκιμάσω και τον βελονισμό και έτσι βρέθηκα στον ιατρό Κωνσταντινίδη, εκεί στην Εγνατία. Ο γιατρός δεν επικεντρώθηκε μόνο στον αγκώνα μου, αλλά αφού έκανε λεπτομερή έλεγχο (μαγνητική αυχένα, κτλ.) αποφάσισε να κάνει ευρύτερη θεραπεία, λόγω αυχενικού και ωμοβραχιονίου συνδρόμου. Έψαξε σπιθαμή με σπιθαμή το σώμα μου, ψάχνοντας επώδυνα μυϊκά σημεία. Εμένα με ενδιαφέρει, πως είμαι καλά και ξαναγύρισα στο χόμπι μου.
Ν. Β.
Θεσσαλονίκη
Ασχολούμαι με γεωτρήσεις και με την παραγωγή της επιτραπέζιας ελιάς. Γνωρίζω την ύπαρξη του γιατρού Κωνσταντινίδη από δεκαετίες.
Κάποια στιγμή της ζωής μου, τα προβλήματα με καταπίεσαν τόσο, ώστε να μην μπορώ να τα αντέξω και ανέπτυξα έντονο και παρατεταμένο άγχος, δυσπεψίες, γαστρίτιδα, σπαστική κολίτιδα και γενικώς σωματοποιημένο άγχος. Η ισορροπία μου είχε χαθεί και δεν ήξερα τι να κάνω.
Τελικά αποφάσισα να πάω Θεσσαλονίκη στον ιατρό βελονιστή Κωνσταντινίδη.
Αυτός έχει τον τρόπο να επιλύει προβλήματα. Η υγεία είναι το παν. Τον συστήνω. Δοκιμάστε τον ιατρικό βελονισμό, αξίζει τον κόπο.

Γ. Μ.
Χαλκιδική
Ο Ηλίας Κωνσταντινίδης σε κερδίζει από την πρώτη θεραπευτική συνάντηση. Όλη η οικογένεια μου έκανε κατά καιρούς θεραπείες σ’ αυτόν τον πραγματικό ιατρό-θεραπευτή. Και δεν θα ξεχάσω και τον ευχαριστώ και γι’ αυτό, έκανε αρκετές συνεδρίες, ερχόμενος στο σπίτι μας στο Πανόραμα, όταν ο Λ, ο άνδρας μου δεν μπορούσε να πάει στο ιατρείο του. Εξαίρεση του κανόνα.
Επειδή λόγω μεγάλης ηλικίας, κάποια στιγμή θα πεθάνουμε, αποφάσισα να μοιραστώ μία στιγμή της ζωής μου.
Κάλεσα ταξί για να πάω στο ιατρικό κέντρο Κωνσταντινίδη. Ήμουνα λίγο εκνευρισμένη γιατί ο ταξιτζής που μου έλαχε, ήρθε αργοπορημένος. Του το είπα! Αυτός ενοχλημένος μου είπε, γιατί τόση βιασύνη κυρία μου; Τι το τόσο επείγον. Του εξήγησα πως πάω με ραντεβού στον βελονιστή μου. Κατηγόρησε τον βελονισμό με απίστευτα λόγια, χωρίς να τον ξέρει!
Του είπα να σταματήσει και κατέβηκα για πρώτη φορά από ταξί, στο ύψος του αμερικανικού κολλεγίου. Μπορεί εμείς να έχουμε όμιλο επιχειρήσεων, όμως άνθρωποι προς ανθρώπους, υποκλινόμαστε μπροστά στις αξίες. Τελεία και παύλα.
Γ. Ζ.
Θεσσαλονίκη
Είμαι παιδίατρος, τώρα συνταξιούχος. Τότε ήμουνα νέα και θα έδινα εξετάσεις ειδικότητας, ξαφνικά άλλαξε η ζωή μου, έπαθα κατάθλιψη και όλα τα συναφή της.
Ευτυχώς στον δρόμο μου βρέθηκε ο Ηλίας Κωνσταντινίδης, τον οποίο ευχαριστώ από καρδίας, που με έσωσε. Δε θέλω να πω πολλά λόγια. Από τα νιάτα του φαινόταν η λεωφόρος που έχει να διανύσει και γι’ αυτό συνεχίζει να εργάζεται. Το μυστικό του είναι το πάθος και η αγάπη για τη δουλειά του.
Ε. Π.
Θεσσαλονίκη
Πριν δύο δεκαετίες πήγα στον έμπειρο και αξιόπιστο ιατρό Ηλία Κωνσταντινίδη με διαγνωσμένη ινομυαλγία μαζί με νευροπαθητικούς πόνους σε όλη τη ράχη και όχι μόνο. Οι επιτροπές μου έδωσαν πρόωρη σύνταξη για το σακατεμένο σώμα μου. Τότε δεν μπορούσε κανείς να μου ακουμπήσει την πλάτη χωρίς να ουρλιάζω από τον πόνο. Έβριζα!!! Και όμως ο ιατρός με την επιμονή του και τη γνώση του, κατάφερε να καταπραΰνει την κατάσταση.
Όλα αυτά τα χρόνια τα καταφέρνω να ζω ποιοτικά καλά με λίγες συνεδρίες κάθε χρόνο. Οι πόνοι τότε ήταν βασανιστικοί, σαν να με σφάζανε, ενώ τώρα και όταν έχω είναι ήπιοι. Δεν πιστεύω, ότι κάποιος άλλος θα μπορούσε να πετύχει αυτά που ο γιατρός μου, πέτυχε. Φαίνεται πως μερικοί είναι γεννημένοι για ιατροί-θεραπευτές.
Μαρία Π.
Θεσσαλονίκη
Γνωρίζω τον Ιατρό κ ΗΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΙΔΗ αρκετά χρόνια!Είναι ο πρώτος διδάξας του Ιατρικού Βελονισμού στην Ελλάδα, όταν πρωτοηρθε από τη Γερμανία. Μόνο πολύ καλά λόγια έχω να καταθέσω, μιας και η εμπειρία του στο βελονισμό σίγουρα είναι μοναδική . Εκτός από την ιατρική πράξη του Ιατρικού Βελονισμού που έχει την επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία είναι ένας σοφός άνθρωπος. Έχει τη δικιά του φιλοσοφία για τη ζωή, εμπνευσμένος απο την Αρχαία Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό αλλά και τη μεσογειακή διατροφή! Όλα αυτά τα συνδυάζει μέσα από τη εφαρμογή των θεραπειών του, που αρχιζουν από την εξάλειψη των νοσογονων προβληματων υγείας, με αποκορύφωμα την Αισθητική μέσω της θεραπείας της Παχυσαρκίας !Το αδυνάτισμα όπως ο ίδιος το λέει για να ρέουν τα κιλά!Σ αυτό είναι μοναδικός! Τον εμπιστεύομαι απόλυτα και τον εκτιμώ πολύ!
Ελένη Δάφφα- Σωτηριάδου
Δημοσιογράφος
Εγνατία 100, 1ος Όροφος
546 23 Θεσσαλονίκη (Γωνία Αγ. Σοφίας)
τηλ: +30 2310 221 150
e-mail: dieta100@otenet.gr
Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Ιατρικό Κέντρο Βελονισμού. All Rights Reserved.
Development by